کارگاه آموزشی اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقوقی با حضور جمعی از فعالان اقتصادی و با تدریس”مهدی حقیقت”معاون مرکز دادرسی مالیاتی کشور برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی کرمان، رئیس مرکز کسب و کار اتاق کرمان در ابتدای این کارگاه آموزشی با بیان اینکه طی یک سال گذشته رتبه محیط کسب و کار کرمان از سی و یکم به هفتم رسیده است، گفت: فعالان اقتصادی معتقدند که این ارتقای رتبه، چندان نمود عینی نداشته و در مراجعه به دستگاه های اداری، این بهبود اوضاع را احساس نمی کنند. عباس عسجدی افزود: امتیاز فضای کسب و کار استان کرمان در کل کشور، از 5.98 به 6.4 درصد رسیده و هر چقدر این میزان به عدد 10 نزدیکتر شود، اوضاع نامناسب تر است.
وی اظهار کرد: در اجرای طرح شاخص مدیران خرید (شامخ)، وضعیت کسب و کار در خردادماه سال جاری بدتر و میزان انباشت کالاها در انبارها بیشتر شده، که نشان از کاهش فروش به دلیل مسائل و مشکلات صادراتی و عدم اطمینان از آینده است. عسجدی ادامه داد: در چنین شرایطی باید بتوان از ظرفیت های پیش بینی شده در قانون، به ویژه در جلسات هیات های حل اختلاف، بهترین استفاده را انجام داد.
رئیس مرکز کسب و کار اتاق کرمان بیان کرد: رویه های ناعادلانه ممیزی و دریافت مالیات جزو 5 مولفه اصلی کساد بازار و وضعیت نامناسب کسب و کار کشور است و همچنین غیرقابل پیش بینی بودن مواد اولیه، سیاست های انقباضی بانک مرکزی و مسائل مربوط به تامین ارز از سایر این مولفه هاست. وی ادامه داد: اخیرا معاونت کسب و کار وزارت امور اقتصاد و دارایی طی مکاتبه ای با وزارت صمت، عنوان کرده که وزارت صمت بدون طی کردن فرآیند قانونی، بخشنامه هایی را اجرا کرده که نباید این اقدام صورت می گرفته و فعالان اقتصادی نیز باید از آن ها مطلع می شدند.
عسجدی تصریح کرد: مرکز کسب و کار اتاق کرمان در سه ماهه نخست سال جاری 76 پرونده ارجاعی در حوزه های مختلف را به ثبت رسانده که مسائل بانکی، تامین اجتماعی و مالیاتی به ترتیب بیشترین مشکلات فعالان اقتصادی را به خود اختصاص داده اند و در یک سال اخیر نیز تعارضات بین دستگاههای دولتی نیز باعث بروز مشکلاتی برای فعالان اقتصادی شده است. وی اظهار کرد: از 76 پرونده مرکز کسب و کار 43 پرونده مربوط به اعضای اتاق و 34 پرونده مربوط به فعالان اقتصادی غیر عضو اتاق بوده که شهرستان های کرمان، رفسنجان و بم به ترتیب بیشترین مراجعه کننده به مرکز کسب و کار را به خود اختصاص داده اند.
در ادامه مدیر امور مالیاتی مرکز کسب و کار اتاق کرمان بیان کرد: 9 روز تا پایان تیرماه آخرین مهلت تسلیم اظهارنامه مالیاتی در اجرای ماده 110 قانون مالیات های مستقیم باقی مانده و این کارگاه آموزشی با هدف آگاهی بخشی بیشتر به فعالان اقتصادی برگزار شده است. محمد سلمانی بیان کرد: طی سال های گذشته تاکنون سازمان امور مالیاتی کشور سعی بر جلب اعتماد مودیان دارد و بر اساس اطلاعات موجود، در حال حاضر از 200 هزار اظهارنامه ارائه شده 8 تا 9 درصد آنها رسیدگی و برای مابقی برگ قطعی صادر می شود. وی ادامه داد: با توجه به اجرایی شدن سامانه پایانه فروشگاهی و سامانه مودیان، به نظر می رسد که روند به سمتی پیش می رود که اظهارنامه اشخاص حقوقی نیز در مواردی مورد پذیرش قرار گیرد.
در ادامه معاون مرکز دادرسی مالیاتی کشور گفت: اتاق کرمان بسیار فعال و بشدت پیگیر حل مسائل مالیاتی فعالان اقتصادی است و با بروز کوچکترین مشکلی در سیستم مالیاتی استان، بلافاصله پیگیری های لازم انجام می شود. مهدی حقیقت، افزود: برای افزایش آگاهی فعالان اقتصادی نیز دوره های آموزشی بیسیاری توسط اتاق کرمان برگزار می شود که بیشترین تردد ما در بین استان ها، مربوط به استان کرمان است.
گفتنی است در این کارگاه آموزشی موارد مربوط به تکمیل اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقوقی آموزش داده شد.